skip to Main Content

Algemeen

Baptistengemeente Silo-Utrecht heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (anbi).
De gemeente is opgericht in 1924 en maakt deel uit van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland, als kerkgenootschap een rechtspersoon in de zin van artikel 2 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek en als zodanig erkend door het Nederlands recht.
Grondslag en doelstelling
De gemeente leeft uit en weet zich gebonden aan de openbaring van God, zoals die door de Bijbel en de Heilige Geest tot haar komt. Daarom belijdt zij Jezus Christus als de Eniggeboren Zoon van God, het hoofd van de gemeente en de Heer der wereld. Op deze belijdenis doopt zij hen, die Jezus Christus hebben aanvaard als hun Heiland en Heer.
Als haar doelstelling beschouwt de gemeente het vervullen van de volgende opdracht:

  • Jezus Christus te verkondigen en van Hem te getuigen in woord en daad.
  • Allen die Hem belijden, op hun belijdenis te dopen en samen een gemeenschap van gelovigen te vormen die leeft naar het richtsnoer van de Bijbel.
  • Elkaar in de liefde te dienen en te steunen op de weg van het geloof en gehoorzaamheid aan God.
  • In de samenleving uit te dragen hoe God wil dat mensen met de schepping en met elkaar omgaan.

(Statuten art. 2 en 3)

Contactgegevens

Herenstraat 34
3512 KD Utrecht
030 231 4937
secretariaat@silogemeente.nl
www.silogemeente.nl
Fiscaal nummer: 003523470

Bestuur

De bestuurlijke raad van de Silogemeente bestaat uit
Voorzitter: Mw. Carla van Weelie, Doorn
Secretaris: Mw. Kirsten Timmer-Groeneweg, Amsterdam
Penningmeester: Dhr. Algert Wentink, Utrecht

Overige bestuursleden
De pastorale raad bestaat uit 5 leden en wordt geadviseerd door voorganger ds. Regien Smit,
Zeist.

Beleid en beleidsplan

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate e

Beloningsbeleid

Het beloningsbeleid van voorgangers en kerkelijk werkers volgt de richtlijnen van de Unie van Baptistengemeenten. Hieronder vind je de pdf documenten over de salarisadviezen en het advies voor de spreekbeurtvergoeding.

Leden van kerkenraden, colleges en commissies ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed. Lees hier meer.

Jaarverslag en verslag van activiteiten

De bestuurlijke raad van de gemeente heeft de algemene eindverantwoordelijkheid voor de instandhouding en bloei van een levende gemeente. Dat doet zij door zoveel mogelijk gemeenteleden in te schakelen bij het plaatselijk werk.
Het jaarverslag wordt niet op de site geplaatst vanwege de privacygevoelige inhoud. Belangstellenden kunnen het opvragen bij het secretariaat.

Financiële verantwoording

Onderstaande staat van baten en lasten geeft inzicht in het afgesloten boekjaar en de voorgenomen bestedingen in het komende jaar. De Baptistengemeente Silo ondersteunt geen buitenlandse zendelingen op structurele basis. Wel zamelen we incidenteel geld in voor speciale projecten of activiteiten in binnen- ene buitenland.

Open hier onze Financiële verantwoording (pdf)

Voorgenomen bestedingen

De verwachte bestedingen (begroting) sluiten als regel nauw aan bij de rekeningen over de voorgaande jaren. Het plaatselijk kerkenwerk (of kerk-zijn) vertoont een grote mate van continuïteit: de voorgangers verrichten hun werkzaamheden, kerkdiensten worden gehouden en ook andere kerkelijke activiteiten vinden plaats in een zekere regelmaat. In de kolom begroting in het overzicht onder H. is dit cijfermatig in beeld gebracht. Het grote bedrag voor onderhoud hierin heeft te maken met de bouwkundige kosten van ons monumentale pand.

Back To Top
X